16 april 2011

Förvandlad


En morgon när Måns vaknar upp känner han sig lite konstig. Han var inte hungrig och han hade hårstrån i munnen och jord under fötterna. Han tror att han gått i sömnen, ut pågarageuppfarten. Det förklarar i alla fall jorden under fötterna. Genast när Måns vaknar på morgonen vill hans mamma prata med honom. Hon ställer konstiga frågor, sen berättar hon att Måns genast ska byta skola. Måns mamma och pappa anser att det är bäst för honom att byta skola nu när han börjat gå i sömnen.

Den nya skolan ligger långt borta, riktigt avsides. Den ser ut som ett stort slott tycker Måns. Eleverna är lite annorlunda på skolan. En kille på skolan säger att alla elever har någon hemlighet och det är därför de är på skolan. Måns fattar ingenting, han är ju där på grund av att han går i sömnen, eller?

Måns får ganska snart reda på vad han egentligen är, men han tror ändå inte riktigt på det från början. Det är jätteknäppt. Hans lärare i personlig utveckling har en mängd argument som gör att Måns kanske börjar tro på det trots alls. Bland annat är hans hörntänder lite spetstiga...  nu tror ni alla att detta är ännu en vampyrbok, men så är det inte!

Jag gillade verkligen den här boken, Förvandlad av Mårten Melin som även bla har skrivit böckerna Som trolleri och Jävla Lucia. HÄR kan du se vilka andra böcker av Mårten vi har på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar