17 maj 2011

Beastly- ett odjur


16-åriga Kyle Kingsbury är skolans självsäkraste kille. Han är snygg, rik, har en känd pappa och är ihop med skolans snyggaste tjej. Han tycker själv att han är bäst i världen och kör över människor för att det är roligt. Han gör helt enkelt precis som han vill, men den här gången gör han det inte ostraffat.

Ett elakt skämt på skolbalen drabbar helt fel tjej, och plötsligt har hon förvandlat Kyle till ett odjur.
Hela hans kropp är täckt av päls, hans naglar är långa klor och huggtänder sticker upp ur hans mun. Nu har han två år på sig att lära sig att utseendet inte är allt. Han måste lära sig att älska en tjej som dessutom älskar honom tillbaka. Först då bryts förvandlingen.
Hans pappa tänker bara på hur detta kommer att förstöra hans tv-karriär, och därför skickas Kyle iväg till ett stort hus i en annan stad där ingen får se honom. Hans liv är ensamt och hopplöst, men ju längre tiden går, desto mer börjar Kyle förändras. Han börjar inse att det liv han levt inte var ett bra liv, och så träffar han Lindy...

Det här är Skönheten och Odjuret i nutidens New York och allt berättas ur Odjurets synvinkel.
Jag trodde faktiskt att den här boken skulle vara väldigt larvig och ville först inte alls läsa den, men när jag väl började så fastnade jag direkt. Den är faktiskt riktigt bra, även om man redan kan historien i stort.

Författaren heter Alex Flinn, och tydligen ska boken också bli film i år.
Lite konstigt bara att Kyle's Odjurs-utseenden är så olika i boken och filmen, och trist att alla är skitsnygga i filmen (även häxan som förvandlar honom och Lindy som inte är jättesnygg men som han lär sig att se skönheten i). Typiskt amerikanska ungdomsfilmer...
Här är trailern i alla fall.



/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar