15 september 2011

Den hemliga boken


Lennart Helsing är en orädd 11-åring som lever i en något annorlunda familj. Hans pappa har en restaurang där allt smakar vitlök, och familjen äter så mycket vitlök att Lennarts kompisar knappt vill vara i hans närhet. Vitlöksmilkshake och  chokladkaka med vitlök är inget konstigt hos familjen Helsing.

När den stora tv-kocken Oliven Jameson utlyser en matlagningstävling för barn, så ställer Lennart genast upp. Han tänker göra familjens favoritgryta enligt det gamla släktreceptet, men i jakt på receptet så hittar Lennart en gammal bok som avslöjar stora hemligheter om hans familj.
Lennart heter nämligen egentligen van Helsing, och är släkt med Abraham van Helsing, som sägs vara den som dödade greve Dracula. Men boken avslöjar också ett hemligt recept på blodpudding, som Lennart vet att han skulle kunna vinna tävlingen med. Problemet är bara att den hemliga ingrediensen står skriven i Draculas slott. I Transsylvanien.

Orädd som han är så beger sig Lennart iväg för att hitta den hemliga ingrediensen, och där träffar han Loella, Draculas egen dotter. Fler familjehemligheter kommer upp till ytan, och tävlingen blir bara mer och mer viktig att vinna...

Jesper Tillberg har skrivit den här boken, och den är riktigt härlig! Den är knasig och spännande och det händer något hela tiden, så man hinner aldrig tröttna.
Det här är första delen i serien Lennart van Helsing, och jag ser fram emot fortsättningen!

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar