20 april 2012

Sjutton år och skitsnygg


Felix är sjutton år och skitsnygg. Det tycker alla, inte bara han själv. Han är kaxig, självsäker och är beredd att göra vad som helst för att fortsätta vara populär och eftertraktad.
Efter att ha varit på semester i två veckor, så kommer han äntligen hem till sina kompisar och sin flickvän Alexa. Han tror att allt är som vanligt, men faktum är att allt har förändrats, och anledningen heter Zäta.
Zäta är killen som dykt upp från ingenstans och genast fått alla Felix kompisar, och Alexa, på fall. Zäta är snygg, självsäker och kaxig, och Felix avskyr honom direkt. Han känner sig hotad, speciellt när Zäta börjar flirta med Alexa, och Alexa bara tycker att Felix överreagerar.
Zäta tar mer och mer plats i gänget, och snart kretsar allting kring honom. Mellan honom och Felix blir det något av en maktkamp, och Zäta hittar på saker som gör att avståndet mellan Felix och Alexa blir större och större.
Felix är helt säker på att Zäta bara vill sno Alexa ifrån honom, och det faktum att de inte vet något alls om Zäta gör honom bara mer misstänksam. Vem är han egentligen, och varför berättar han aldrig något om sig själv?

Emma Granholm har tidigare skrivit Simon & Sophie, Liv & Lovisa och Ett nytt liv på köpet.
Det här är kanske inte det bästa jag läst i mitt liv, men den är helt okej.
Hade jag varit sjutton år så hade jag nog tyckt mycket mer om den.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar