26 april 2013

Airhead



Em Watts är absolut inte den tjejigaste tjejen i stan. Hon avskyr smink, tajta kläder och utseendefixering. Hon ser helt enkelt inte meningen med att bry sig. Folk borde se igenom ytan och inse vad som verkligen är viktigt. Istället spenderar hon sina dagar med bästa kompisen Christopher och dataspelen som är det bästa de vet.
Em har en lillasyster som är så olik henne som man kan vara. Frida älskar mode och smink och en helg blir Em tvingad att följa med henne till en invigning av en ett stort nytt shoppingcenter. Till invigningen kommer också landets stora nya supermodell Nikki Howard som Em bara himlar med ögonen åt.

Men sedan händer något. Em och Nikki råkar ut för en olycka, och när Em vaknar ligger hon på sjukhus och känner inte igen sin egen kropp. Hon är inte sig själv längre, bokstavligt talat.

Här börjar historien på riktigt. Är man fortfarande samma person på insidan trots att utsidan förändrats? Är det bättre att vara snygg än alldaglig? Hur förändras relationen till vännerna och familjen?

Jag gillar att det inte är någon tråkig sensmoral i den här boken. Både Em's och Nikkis liv har för- och nackdelar, och ingenting är som det verkar på ytan. Em tvingas förändra sitt sätt att se på världen, och det är allt annat än lätt.

Meg Cabot har skrivit massor av böcker, och jag gillar faktiskt den här riktigt mycket. Det är också första delen i en serie.

/Maria



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar