18 september 2013

Film: Big miracle



Big Miracle är en film baserad på en verklig händelse.
1988 fastnade en familj med tre gråvalar i de snabbt växande ismassorna i Alaska. Isen frös för fort, och plötsligt fanns det ingenstans för dem att ta vägen. För att kunna simma vidare till varmare vatten måste det finnas andningshål i isen, och nu hade isen frusit i alldeles för stor utsträckning.

I filmen möter vi en småstadsreporter och en djurälskande miljöaktivist (Drew Barrymore) som tillsammans bestämmer sig för att rädda valarna från att dö.
När nyheten når omvärlden så blir snart intresset enormt. Människor reser dit från när och fjärran för att få se en glimt av valarna, och reportrar slåss om nyheterna.
Vem vem ska rädda dem? Två personer räcker inte, och temperaturen sjunker kraftigt för varje timme som går. Nu måste de få med sig urbefolkningen (som egentligen är valjägare) och politikerna och tillsammans kämpa mot tiden för valarnas överlevnad.

Filmen är inte det bästa jag sett, men det är en fin och spännande historia, och att den är baserad på en verklig händelse gör den mycket mer intressant. Det är något speciellt med valar som gör att man inte kan låta bli att gilla dem. Så extremt stora och magnifika djur. Jag gillade filmen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar