30 december 2013

Vitello gör en monsterfälla


Vitello älskar monster. Alla sorts monster. Vampyrer, varulvar, zombier, mumier och spöken. Under hela frukosten tröttar han ut mamman med sitt prat om alla dessa monster. Och när mamman inte vill höra längre skickar hon ut Vitello till sina vänner och så fortsätter de prata monster, och skräckfilm. Men när det blivit kväll och Vitello ska sova är det plötsligt inte lika kul att tänka på monster längre. Lösningen? En monsterfälla så klart. Tills någonting fastnar i den...

Jag skulle tro att det här är något många barn kan känna igen sig i. Det är lätt att vara lite kaxig på dagarna och prata om det ena läskigare än det andra. Och kanske har någon i kompisgänget fått se en skräckfilm som de egentligen inte borde sett. Men på kvällen är man alldeles ensam, och det är mörkt och plötsligt önskar man att man inte alls visste allt det där om monster.

Vitello gör en monsterfälla är skriven av Kim Fupz Aakeson och illustrerad av Niels Bo Bojesen. Det enda negativa jag har att säga är att de flesta sidorna är färgade, och vissa av dem i mörka färger som brunt och grått. Det blir emellanåt svårt att läsa den svarta texten mot de färgade bakgrunderna. Med alla illustrationer hade man kunnat hålla text-sidorna vita.


/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar