17 april 2014

Varelserna: Emmas bok


Nu är den äntligen här, del två i Magnus Nordins zombieserie Varelserna. Vi har tidigare skrivit om del 1 som heter Elias bok. Den recensionen kan ni läsa här. Som vanligt är det svårt att skriva om del två utan att avslöja något om första boken, så känn er varnade. Kom och låna första delen istället.

Kappelshamn skulle vara räddningen. Ett sätt att ta sig ifrån Gotland till fastlandet. Men fartygen som skulle hämta alla visade sig vara fulla av zombier och det var knappt så Emma och Sebbe lyckades fly. Emma tänker på sin storebror Elias, att hon måste få tag på honom. Men med Sebbe som är helt apatisk efter att ha sett sin familj dö är det inte så lätt att ta sig någonstans. Det finns dessutom ett problem till; en grupp med överlevare som inte vill Emma och Sebbe väl.

Det jag gillade så mycket med första boken i den här serien var att relationen mellan karaktärerna var så bra beskriven. Det är fortfarande inte många sidor text Magnus Nordin har att röra sig på, med tanke på att Lars Gabels stämningsfulla svart-röda bilder tar upp halva bokens sidor, men känslan finns fortfarande där. Dels Emmas relation till Elias, nu när de är separerade, men även hennes nya relation till Sebbe som hon bara känt i två dagar men ändå har ett ansvar för.

Och Emma växer i Sebbes sällskap. När ingen tar hand om henne tar hon hand om sig själv. Hon är inte längre den passiva lillasystern som hon var i första boken. Som en extra bonus har Nordin även lagt in ett lesbiskt par i handlingen. Mer starka kvinnliga karaktärer åt folket.


/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar