26 maj 2014

Sune på bilsemesterSune och hans familj ska på bröllop. Pappa Rudolf är snål som vanligt och tycker att tavlan som han och Karin fick i bröllopspresent kan duga att ge vidare till det nya bröllopsparet. Tavlan är ju ändå ganska ful och tråkig.
Precis innan det är dags att överlämna presenterna till brudparet så tittar gubben bakom dem på tavlan och säger något mycket intressant. Kanske är tavlan målad av den välkände "Nyllet" som bor i den lilla franska by där Rudolf och Karin spenderade sin bröllopsresa.
Tavlan kan vara värd massor av pengar, men den saknar en signatur.

Helt överlycklig bestämmer sig Rudolf för att familjen ska åka till Frankrike på bilsemester och hitta "Nyllet" för att få tavlan signerad. På vägen dit ska de titta på gamla historiska sevärdheter och återuppleva hans och Karins fantastiska bröllopsresa, men såklart går det inte som de tänkt sig.
Pappa Rudolf är virrig som vanligt, de åker vilse, bilen går sönder, och Sune kan knappt vänta tills de kommer fram. I den franska byn finns nämligen Nicole, Sunes drömtjej som han ännu bara sett på ett foto.

I vanlig ordning så går ju allt som familjen Andersson gör åt skogen, och allt som kan gå fel går fel. Perfekt och rolig sommarläsning.

/Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar