4 augusti 2014

Berövad


Angie är tretton år när hon försvinner från ett scoutläger. Hon går ut för att kissa på natten, och kommer inte tillbaka. Nästa sak hon minns är att hon står på sin gata med en plastkasse i handen och en kropp som inte känns som hennes egen. Händerna är för stora och för smala, hennes hår är för långt och kläderna hon har på sig har hon aldrig sett förut.
Det visar sig att hon varit försvunnen i tre år, men hon minns absolut ingenting. Ärren runt hennes handleder och vrister berättar att hon varit fångad, men ingen vet var.

Hennes föräldrar är överlyckliga, men vet inte riktigt hur de ska bete sig. Angie tycker att det känns som att de gått vidare utan henne. Efter massor av undersökningar visar det sig att Angie varit med om fruktansvärda saker, men hur kommer det sig att hon inte kommer ihåg det? Hennes psykolog förklarar att svaren finns inuti henne, men frågan är bara hur hon ska få fram dem när det verkar som att något, eller någon vaktar dem.

Det här är en otäck och mångbottnad psykologisk thriller som överraskade mig gång på gång.
Precis när jag trodde att jag visste vad som hänt så kom ytterligare något upp till ytan. Är man inte en van läsare så kan den nog vara svår att greppa, men jag älskade den.

/Maria
1 kommentar:

  1. Den boken verkar riktigt spännande, måste ta och läsa den någon gång.

    SvaraRadera