13 oktober 2014

Det är jag som är JuniJuni är snart tolv år och älskar att ta det lugnt och mysa med sin katt Marmelad.
Allt är perfekt förutom att hennes föräldrar tycker att hon borde ha en aktivitet efter skolan så att hon får komma ut och röra på sig.
Problemet är bara att Juni snart har testat allt som finns. Hon har inget bollsinne, hatar danskläder, ramlar i vattnet när hon ska kliva på båten i seglarskolan, höll på att slå ihjäl sig när hon testade simhopp och gick vilse i orienteringsklubben. Hon är helt enkelt rätt klantig och ganska lat.

Junis bästis Alba är helt tvärtom. Hon studsar av energi och håller på med tusen aktiviteter, och nu har hon bestämt att hon och Juni ska börja rida!
Rida!? Juni är livrädd direkt. Hästar är jättestora och läskiga och om hon vill prova så måste hon lova sina föräldrar att gå på alla tio lektionerna och inte sluta efter en gång som hon brukar.
Albas entusiasm går inte att stoppa, och Juni vill så gärna vara med henne, så hon säger ja.

Första ridlektionen är förvirrande och lite läskig, och sedan blir det bara värre. Tänk om hon trillar av eller om hästen klämmer henne mot spiltans vägg eller om den sparkar henne?

Men till Junis förvåning går lektionerna bra, hon får beröm av läraren och hästar är faktiskt ganska mysiga och snälla. Kanske är ridning inte så hemskt ändå.


Juni är en härlig tjej med massor av humor och Lin Hallberg är fantastisk på att fånga alla tankar och rädslor som rör sig i Junis huvud. Det här är en härlig bok och förhoppningsvis blir det fler böcker om Juni och hennes dagar i stallet.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar