20 oktober 2014

We were liarsWe were liars handlar om Cadence som är äldsta barnbarnet i den rika Sinclair-släkten. Varje sommar sedan hon var barn har spenderats på släktens privata ö Beechwood Island som är ett riktigt sommarparadis. Där finns alltid de två mostrarna och alla kusiner. Framförallt Johnny och Mirren som är nästan jämngamla med Cadence och hennes bästa vänner. Och så finns Gat där. Han följde med en gång när de var barn och har kommit tillbaka varje sommar sedan dess. Han är smart, vacker och speciell, och långsamt växer en förälskelse fram.

Sommar nummer femton händer något. Cadence är ute och simmar ensam på natten och slår i huvudet. Hon blir hittad på stranden och hamnar på sjukhus. Efteråt är allt annorlunda. cadence plågas av svår huvudvärk och varken Johnny, Mirren eller Gat hör av sig. Ingen vill prata om det som hände och Cadence minns bara små fragment. Hur mycket hon än frågar så får hon inga svar. Alla verkar tycka att det är bättre om hon får minnas på egen hand.
Sommar nummer sexton åker inte Cadence till ön alls, men året efter är hon tillbaka. Nu tänker hon ta reda på vad som egentligen hände henne och varför ingen verkar vilja berätta sanningen.


Jag tyckte jättemycket om boken, men direkt kände jag att det vara något mystiskt med olyckan. Sedan kunde jag inte läsa fort nog, bara för att få reda på sanningen.

Jag läste boken på engelska, men nu finns det också översatt till svenska med titeln Kanske är det allt du behöver veta.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar