27 februari 2015

Julius spelar teater


Julius är tillbaka. I den första boken om Julius (Julius och pusskalaset) går han i ettan. I Julius spelar teater får vi följa honom första dagen efter sommarlovet som andraklassare. Precis innan sommarlovet blev han ihop med Linn och de har inte träffats på hela sommaren. Vad ska han säga när de ses? Vad fint ditt hår är eller Vad lång du har blivit. Det här med kärlek är inte alltid så lätt.
På rasterna i skolan är det fotboll som gäller. Julius gillar inte fotboll och det går heller inte så bra när han spelar. Varför är inte han lika duktig på fotboll som Theodor. Julius bestämmer sig för att han också vill bli bra på något och får en snilleblixt en dag när han tittar på film. Han ska så klart bli filmstjärna! Men först måste han lära sig spela teater...

Martin Svensson heter författaren till denna serie böcker om Julius. En serie som med humor tar upp de problem som kan uppstå i vardagen när man går på lågstadiet. Boken kan nog passa bra som högläsningsbok då både barn och vuxna troligtvis känner igen sig i Julius och hans familj.



/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar