30 mars 2015

Blandband


Jag gillar den här boken väldigt mycket. I vartannat kapitel får läsaren följa utvalda delar av tonåringarna Ryan och Ameliahs liv. Kapitlen är i olika typsnitt vilket jag tycker fungerar bra.

Ryans historia utspelar sig år 1993. Han bor med sin pappa, Sophia och hennes son Nathan. Ryans mamma är död och för att komma över sorgen spelar han in kassettband där han pratar om henne. Han pratar även om en tjej som han träffat och ögonblickligen förälskat sig i. Vi får också följa Ryans inte helt okomplicerade förhållande till Nathan.

Året är 2013 och Ameliah bor tillsammans med sin mormor. Hennes båda föräldrar har dött och hon har under sommarlovet bestämt sig för att gå igenom saker som lämnats kvar och stuvats in i gästrummet. Ameliah hittar ett kassettband med en otydlig pojkröst på. Det verkar nästan som att han talar med henne. En okänd man dyker upp i hennes och mormoderns liv och frågan är vad han vill.

Ryans och Ameliahs historier vävs ihop på ett smart och intressant sätt. Dialogen är snabb och känns äkta. Detta är författaren och spoken word-artisten Steven Camdens debutbok. En riktig snygg bok om du frågar mig, både invändigt och utvändigt.

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar