4 maj 2015

StenänglarSimona ska spendera påsklovet hos sin mormor i Åhus. Hon har ett stort hus som en gång varit ett hotell, och där bor hon nu alldeles ensam. I trädgården står fyra jättestora stenstatyer föreställandes två vuxna och två barn. De står i en ring med ryggarna mot varandra och Simona har alltid undrat över dem.

Simona älskar att vara hos mormor, men den här veckan är allt konstigt. Mormor är trött och förvirrad, från ett rum i huset hörs knarrande steg och mystiska ljud, och plötsligt en dag har statyerna flyttat på sig!

När Simona får en gammal bandspelare av sin mormor så försöker hon spela in sig själv, men det som hörs på banden är något helt annat. En svag röst ber om hjälp innan det är för sent...
Dags för Simona att ta hjälp av kompisarna Billie och Aladdin för att lösa mysteriet. Är det ett spöke som bor kvar i huset eller finns det en naturlig förklaring till allt konstigt?

Jag tyckte väldigt mycket om Glasbarnen och Silverpojken som är de första två böckerna om Simona, Billie och Aladdin. Det här är ännu en välskriven och spännande bok som är svår att lägga ifrån sig.


/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar