18 maj 2015

Varelserna: Uppror


Uppror är fjärde delen i Magnus Nordins zombieserie Varelserna. Här kan ni läsa mina recensioner om del 1, 2 och 3. Självklart kommer den här recensionen innehålla SPOILERS.

Emma fick sin biljett till Fristaden. Äntligen skulle hon få mat, kläder och skydd från döingarna. Priset var att lämna Sebbe utanför. Men Fristaden visade sig vara allt annat än vad namnet antyder. När döingarna attackerar tvingas alla fly till Torsburgen. Under Kapten Grips styre tvingas ungdomarna slava som soldater, maten är ransonerad och kläderna räcker inte för hålla kylan ute. Emma vet att hon måste fly. Hon måste fly, hitta Sebbe och se till att få hjälp från fastlandet.

Den här serien är så himla bra. Det är som ett svenskt The Walking Dead. Även de mindre karaktärerna i boken får ett djup som gör att man känner för dem. Emma har fått stå ut med mycket hemskt genom den här serien och jag förundras över hennes förmåga att komma ut starkare ur allting. Istället för att ge upp blir hon ännu mer beslutsam att klara sig.

De tidigare delarna i serien har alla varit bra på sitt sätt, men Uppror är en riktig bladvändare som jag inte kan rekommendera varmt nog. Jag menar; zombies, halshuggningar och underjordiska bunkrar. Allt en kan önska sig och lite till.


/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar