1 juni 2015

Hästdetektiverna: Mysteriet med den blodröda ponnyn


Hästtjejerna Noa och Alex ska vara ensamma hemma en kväll och har lovat Noas föräldrar att ta hand om alla hästar. Det är första gången någonsin som föräldrarna har släppt allt och låtit tjejerna ta ansvar. Förutom Noas egen häst, Stumpan, har de en hel skock med ridskole-russ som vill ha mat till kvällen. Men både Noa och Alex är vana och har inga problem alls med att göra jobbet själva.

Men när tjejerna kommer ut till hagen på kvällen är det ett russ som saknas. I mörkret kan de urskilja hur hästen kämpar för sitt liv längre in i hagen och två människogestalter som försvinner in i skogen. Kan det verkligen vara någon som försöker göra hästarna illa? Och vem isåfall?

Hästdetektiverna är första delen i en ny serie om Noa och Alex. Noa bor, tillsammans med sina föräldrar, på Klippargården som även är en ridskola. Alex bor i perioder hos Noa för att komma bort från sina föräldrar och sitt stökiga hem. Och tillsammans löser de mysterier som händer på gården och sin närhet.

Det är en riktigt spännande bok Catharina Hansson skrivit. In i det sista är det oklart vem som är skyldig. Den enda invändningen jag har mot den här boken är målgruppen. Den är klassad som lämplig för 6-9 åringar, men det är mycket text, en hel del svåra ord och historien kräver att man kan hålla flera trådar i huvudet samtidigt. Tror den skulle lämpa sig mycket bättre i händerna på mellanstadiebarn.


/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar