7 juli 2015

KurragömmaDet var många som gillade Petrus Dahlins förra bok Hjärtlös. Nu har han gett ut boken Kurragömma som också handlar om något som är både läskigt och i grunden väldigt sorgligt. Då fick vi följa Maias ensamma dagar i New York. Även denna gång handlar det om en flicka som får vara ensam hela dagarna i ett nytt land.

Astrid och hennes mamma har bestämt sig för att semestra i Spanien efter att Astrids pappa dött, men precis när de kommit fram måste mamman akut åka iväg till Kanarieöarna för att jobba. Astrid vägrar följa med och tycker att hon är stor nog att bo ensam någon dag. Mamman går märkligt nog med på det och stannar dessutom borta fler dagar än vad hon sa från början. Så Astrid får roa sig själv i ett land där hon inte kan språket. Men så mycket förstår hon att alla hon möter varnar henne för att bada i den konstgjorda sjön. Där spökar drunknade barn som vill dra ner dig i djupet för att ta över din själ. Äh, hur farligt kan det vara tänker Astrid, hon kan ju simma. Mer rädd är hon för den vita hunden som stryker omkring hennes hus...

Jag läste denna bok i ett streck, både för att jag var arg på mamman och hoppades att hon skulle skärpa sig, och för att den är spännande. In i det sista var jag osäker på hur det skulle gå för Astrid och sådana böcker, där man inte kan räkna ut slutet, är alltid de bästa.

/ Mimmi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar