27 april 2016

ZombiefeberDet är den varmaste sommaren någonsin i Eldsdala. Solen steker, det går inte att sova och överallt surrar tusentals getingar omkring. Till huset där Herbert bor med sin farfar kommer en mystisk främling med stora väskor som droppar blod och i byn blir fler och fler människor sjuka i en konstig feber. På nätterna ser Herbert de sjuka vandra omkring, och samtidigt smyger främlingen runt i mörkret. Något hemskt verkar vara på gång!

Herbert och hans bästa kompis Sally flyr ut till väderkvarnen i skogen där de har ett hemligt rum som bara de vet om, och dit verkar de sjuka inte kunna gå. Vad är det egentligen som händer, och hur hänger sjukdomen ihop med värmen, främlingen och getingarna?

Den här boken är ganska blodig och lite äcklig, men det finns också en underliggande berättelse om Herbert och hans lite virriga farfar som är väldigt fin. Personalen från kommunen tycker nämligen att Herbert skulle ha det bättre hos någon annan yngre och piggare familj, och varje gång de hälsar på så får Herbert en stor klump i magen av oro. Han vill ju inte flytta!

Det här är inte Kristina Ohlssons bästa bok, men den är ändå himla spännande. Dessutom är det första delen i en ny trilogi.

/Maria
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar