21 juni 2016

Vilse


Det är sensommar och för ett trettiotal ungdomar är det dags för konfirmationsläger. Under några dagar ska de färdas med kanot i de jämtländska fjällen, sova i tält och umgås, men redan första dagen går allt fel.
En grupp med sex ungdomar halkar efter, och när älven delar sig så väljer de fel väg.
Länge är de övertygade om att de valt rätt och att de snart kommer att komma ikapp de andra, men älven blir till en fors och när natten kommer tvingas de ta sig in till land för att övernatta.
Där i mörkret väcks nya känslor till liv, relationer bryts upp och några blir osams.

Vad de inte vet är att de hela tiden är övervakade. Någon gillar inte att de är där; det är hans plats, och i skydd av mörkret kommer han se till att de vet det.

Det här ska vara en thriller, och visst, det är lite otäckt att se ungdomarna förföljas och bevakas, men tyvärr tar ungdomarnas känslor och kärleksgnabb över. Flera av dem har mörka hemligheter som vi bara får se små fragment av, och jag skulle gärna få dyka ner lite mer i det. Nu känns det som att jag inte hinner lära känna dem mer än som ytliga personer, trots att författaren tydligen jobbat hårt på att ge dem djup. Thrillerdelen är också för liten enligt mig. Kapitlen där vi får följa "honom" hade gärna fått vara längre och mer detaljerade.

Trots allt är det en spännande bok, men jag hade velat ha mer av allt om ni förstår. Mer spänning, mer djupgående känslor och kanske att de hade fått vara vilse i mer än ett knappt dygn.

/Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar