20 januari 2017

Luridiumtjuven


William är ett ganska ensamt barn. Efter att upprepade gånger ha blivit tillsagd av sin elaka lärare för att han hela tiden räcker upp handen och ifrågasätter saker, så är han nu mest tyst och utanför. William är nämligen väldigt intelligent och alla i klassen tycker att han är en plugghäst.
Det han älskar mest av allt är koder. Han ser koder i allt, och har aldrig några problem med att knäcka dem. Nu kommer världens mest komplicerade kod, Omöjligheten, till ett museum där William bor, och till hans stora lycka så ska klassen göra ett studiebesök.

Hans föräldrar ber honom om att ligga lågt och inte dra uppmärksamhet till sig, och William lovar. För åtta år sedan försvann nämligen hans morfar under mystiska omständigheter, och familjen flyttade då till ett annat land och bytte namn. William vet inte varför, men han vet att han inte får väcka uppmärksamhet. Det visar sig dock vara lättare sagt än gjort när han råkar lösa Omöjligheten inför hela publiken.

Det här boken är inte lik någon annan jag läst. Den är full av koder och massor av tekniska och coola uppfinningar. Konstgjorda livsfarliga växter, magisk metall och en nedfrysta monster.

Jag längtar redan till del 2 i serien om William Wenton.

/Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar