8 mars 2017

Angelfall

Änglar brukar ju beskrivas som vita snälla varelser, men i den här boken är de raka motsatsen.
De har störtat ner från himlen och förstört allt på Jorden. Nästan inga människor finns kvar och de som fortfarande lever gömmer sig i ödehus och vågar inte gå ut. Tillvaron är hård och handlar om överlevnad, men Penryn har i alla fall sin lillasyster och sin mamma kvar. De har svårt att förflytta sig eftersom Penryns syster sitter i rullstol, och mamman är förvirrad och oförutsägbar.


Det har nu gått sex veckor sedan änglarna förstörde allt och det är då det värsta händer. Ute på matjakt blir de vittne till några änglar som misshandlar en annan ängel och hugger av hans vingar, och när Penryn utan att tänka försöker stoppa dem så kidnappar de hennes syster och flyger iväg.
Mamman försvinner i panik och Penryn är ensam kvar med den skadade ängeln. Hon förstår att han är hennes enda chans att hitta systern, så hon binder honom och tar med sig honom hem.


Såklart visar det sig att ängeln, Raffe, visar sig vara en av de goda, men Penryn är fortfarande misstänksam. Kan hon lita på honom när han säger att han ska hjälpa henne? Hon har ju inte direkt goda erfarenheter av änglar.


Jag var lite rädd för att det här skulle bli ännu en förutsägbar kärlekshistoria, men Penryn är ingen hjälplös liten tjej, och hon är framförallt inte lättflirtad. Hon är tuff, smart och orädd.
Jag gillar hur boken är skriven och miljöbeskrivningarna är riktigt bra. Den är ganska otäck på sina ställen och många av karaktärerna är råa och samvetslösa.
Ett  måste för dystopi/fantasyälskare.


Det här är första boken i en trilogi av Susan Ee, och alla finns på biblioteket.


/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar