3 juli 2017

You know me wellBåde Nina LaCour och David Levithan börjar bli kända namn när det gäller hbtq-böcker för ungdomar. I You know me well har de samarbetat genom att skriva vartannat kapitel om Mark och Kate, som blir vänner lite av en slump.

Det är Pride-vecka i San Francisco. Mark och hans bästa vän Ryan har ljugit för sina föräldrar och dragit in till stan för att fira. De hamnar på en gayklubb. Mark hoppas att det här ska bli kvällen då Ryan äntligen inser att han är kär i Mark.
Här finns även Kate, som hamnat på klubben för att hennes bästa vän försökt få henne att bli ihop med Violet som låter helt underbar, och som uppenbarligen är alldeles för bra för henne. Om hon aldrig träffar henne kan hon inte sabba något.
När allt runt omkring dem faller isär, hittar Kate och Mark tröst i varandra.

Jag har läst en del av både Levithan och LaCour förut, och gillar båda författarna. Själva upplägget, med vartannat kapitel Mark och vartannat kapitel Kate fungerar väldigt bra. Det är en helt ok bok, med en ganska osannolik handling, men det är knappast det bästa någon av författarna skrivit. Den fungerar som underhållning för stunden.

/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar