18 september 2017

Under odjurspälsen


Frida är en supergullig tjej som bor i Karlstad, en sådan tjej alla gillar. En sådan tjej som Joel gillar. Problemet är att Frida inte finns. Egentligen är hon Signe. Signe som varit mobbad, Signe som vill vara med Joel, men han ser henne aldrig trots att de går i samma skola. Därför låtsas hon vara drömtjejen Frida när de chattar på nätet.

Plötsligt dyker Magnus upp i Signes liv. Han lär känna hennes riktiga jag, som verkligen inte är så fint alltid, men han gillar henne ändå och det pirrar i Signes kropp när hon tänker på honom, fast det är så mycket med honom som är fel. Han är inte så snygg, han är inte cool, han är deprimerad. Han är inte Joel.

Det är så träffsäkert skildrat hur femtonåringen Signe försöker hitta sig själv bakom lögnerna på nätet samtidigt som hon upptäcker mer om sin sexualitet. Ångest, kåthet och humor varvas och trots att jag blir arg på Signe ibland känner jag igen mig mycket i henne. Det är inte lätt att vara ung, känna sig ensam och knappt förstå varför vi ens finns på denna jord.

En riktigt jäkla bra bok.

/Mimmi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar