3 augusti 2018

Egon - hälften alien

Vi har haft några veckors sommarledigt! 😊 Men nu är vi snart tillbaka allihopa och fortsätter som vanligt att tipsa om massor med böcker! Först ut är Egon-hälften alien.

Egon är 13 år, har nyss börjat i årskurs 7 och han trivs ganska bra med sin tillvaro. Han har fotbollen, som han är riktigt bra på, han har sitt coola kompisgäng No Losers Club och han har precis börjat i samma spanskaklass som Hillevi! Det finns ingen bättre än Hillevi och målet är att hon ska börja gilla honom lika mycket som han gillar henne. Men det kommer något emellan. Egon börjar plötsligt höra en högljudd röst i sitt huvud, någon försöker ta kontakt. Tv-apparater flimrar när han går förbi och glödlampor går i tusen bitar när han blir det minsta upprörd. Det värsta av allt är nog ändå mega-finnen ovanför rumpan som bara växer och växer och blir mer och mer lik en svans för var dag som går. Vad är det som händer?! När han sedan får reda på att hans far inte är den han trodde, utan en man som hälsat på jorden från en annan planet, så börjar Egon förstå. Han är inte bara människa utan även en alien!

Egon-hälften alien är en rolig bok om att växa upp. Att vara tonåring kan vara nog så jobbigt men att samtidigt upptäcka att man är hälften alien, med allt vad det innebär, gör ju inte det hela så mycket lättare. Vi får veta allt som händer Egon via hans dagbok, vilket gör att texten är luftig och uppblandad med en hel del roliga bilder och illustrationer. Helt klart underhållande och jag ser fram emot nästa del i trilogin.

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar