31 december 2018

Slutet




Det är en helt vanlig skoldag i slutet av maj när allt förändras. Första lektionen ska precis starta när rektorn hämtar matteläraren från Simons lektion. Samtidigt börjar mobiler ringa och ingenting är längre som förut.
Informationen sprids snabbt och snart vet alla att en komet är på väg mot Jorden. Om ungefär 3 och en halv månad kommer den att krocka med oss, och hela planeten kommer att förstöras av kollisionen. Beräkningarna är så exakta att de vet vilken dag och vilken tid det kommer att hända.

Nu börjar nedräkningen. Vad ska man egentligen göra med tiden som är kvar?
Skolorna stängs, människor slutar gå till jobbet och i Simons vänskapskrets är det fest efter fest där alla släpper loss och försöker hinna med allt de alltid velat göra.


När Simon får skulden för en tragisk händelse så får han oväntad hjälp av sin gamla klasskompis Lucinda. Kan de samarbeta och få svar på vad som verkligen hände innan det är för sent?


Jag fastnade helt i den här boken. Det är spännande och språket flyter lätt. Varje kapitel tar oss en dag närmare slutet och man får lite av en klump i magen när slutet närmar sig.


/Maria





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar