26 augusti 2019

Jag kan nästan känna solen


Siri har levt hela sitt liv som lagom. Hon har medelbetyg. Hon är medelsnygg. Hon varken sticker ut eller försvinner i mängden. Hon har liksom bara varit, och glidit med. Bästa vännen Tara har toppbetyg, passar mycket bättre i Siris kläder än vad hon själv gör och har en plan för vad som ska hända efter högstadiet. Siris plan är som mest att göra det alla andra gör.

Men när Vega börjar i Siris klass börjar det hända något. Vega är långt ifrån lagom. Det är nytt och ovant och spännande, och till en början när de bara är vänner går det jättebra. Siri sveps med i Vegas sätt att leva. Men sen hånglar de i Vegas trädkoja, och plötsligt känns allting väldigt skrämmande. Hur ska hon kunna vara lagom-Siri och vara ihop med Vega, som dessutom är en tjej?

Jag kan nästan känna solen är Ebba Hyltmarks andra bok. Det är en bok som verkligen sveper med mig. Älskar när böcker lyckas fånga exakt hur pirrigt och underbart det är att bli kär. Själva historien är kanske inte särskilt realistisk. Mycket av det som händer känns som det skulle platsa bättre i en romantisk komedi, än i en bok. Men på det stora hela är det en välskriven bok med många intressanta karaktärer och massor med svindlande kärlek.


/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar