25 april 2011

Amandas bok



Första delen i en ny serie om tre kompisar, Amanda, Jonna och Saga skriven av Katerina Janouch.

I den här boken får man främst följa Amanda som är 15 år och oskuld. Läsarna får följa hennes vardag med kompisarna, men även hennes tankar kring sex, killar och att vara oskuld. Amanda har googlat på nätet över hur normalt det är att vara oskuld vid 15 års ålder. Hon är lite stressad, för alla andra har ju gjort det, eller hur? Amanda skulle vilja fråga Saga hur det känns att ha haft sex med två killar samtidigt, för det ryktas ju om det. Saga är skolans "madrass", trots att ingen egentligen vet vad som hände den kvällen då ryktet uppstod.
Amandas gamla barndomskompis Axel börjar i skolan igen och då blir allt jobbigt. Ska hon ta kontakt med honom eller ej. Egentligen spelar de väl ingen roll att de var kompisar när de var små, de behöver väl inte umgås bara för det. Men Axel är lite snygg, han har snygga kläder och är ändå lite spännande.

Som sagt, första delen i en ny serie. De kommande delarna heter Jonnas bok, Sagas bok och Amanda & Axel. Det jag funderar över är om man som 15-åring verkligen endast har sex i huvudet? Annars var boken helt okej, men tror inte jag kommer att läsa de kommande delarna. Kanske är jag alldeles för pryd eller så tillhör inte jag målgruppen.
/Cecilia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar