18 juli 2012

Konstiga djur


Jättemyrsloken är ett konstigt djur. Det får han höra hela tiden. Men kanske är det inte så illa att vara konstig? Hur kul är det att vara helt vanlig, som myrslokens vän hasselmusen? Denna insikt får myrsloken att ställa till med en tävling bland djuren för att en gång för alla avgöra vem som är konstigast. Själv är han säker på att vinna. Men det visar sig att det finns väldigt många djur som är konstiga, även om det inte alltid syns utanpå.

En lite trög myrslok och en hasselmus som alltid vet bäst är huvudpersoner i den här charmiga boken som handlar om att alla är unika på sitt sätt. Men som också får oss att skratta åt hur vi ibland försöker lite för mycket att vara sådär speciella. En bok som nog kan inspirera till både skratt och samtal. Själv är jag mest förtjust i de uttrycksfulla bilderna och i hasselmusens variant av ”nätet” – en modern hasselmus är ju så klart ”ånn lajn”.

Lotta Olsson har skrivit och Maria Nilsson Thore har illustrerat Konstiga djur. Passar barn (och vuxna) från 5-6 år och uppåt.

/Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar