24 juli 2012

Välkommen TangoI Central Park Zoo i New York finns massor av olika djur att titta på. Där lever bland annat pingvinerna Roy och Silo. De har varit oskiljaktiga sedan 1998 och gör allt tillsammans, men en dag upptäcker de att de andra pingvinparen kan göra något som de inte kan; nämligen lägga ägg.
De gör dock som alla andra; de bygger ett bo, och placerar en sten i mitten. De ruvar på den dag ut och dag in, men när de andra äggen kläcks, så är stenen till deras besvikelse fortfarande en sten.

Djurskötaren Rob Gramzay som länge förstått att pingvinhannarna är kära, betraktade det hela och fick en dag chansen att uppfylla deras önskan. Ett annat par hade ett ägg för mycket, och detta placerades nu i Roy och Silo's bo.
De båda pingvinerna visste direkt vad de skulle göra, och började genast ruva på ägget.
En dag hördes plötsligt ett pip, och Tango föddes.
De lärde henne allt hon behövde veta, som att sjunga och simma, och Tango är den första pingvinen i Central Park Zoo som har två pappor, men utöver det så är de som alla andra familjer.

Berättelsen är sann, och Roy, Silo och Tango finns på riktigt.
Den här berättelsen har fått väldigt mycket reaktioner världen över, och i USA kräver människor att den ska censureras. Själv tycker jag att det är en fantastisk historia om riktig kärlek.
Boken är skriven av Justin Richardson och Peter Parnell. Illustrationerna av Henry Cole är dessutom så vackra att jag häpnar. Underbar bok!

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar