23 mars 2017

Nour och den magiska drycken

I skolan låser Nour in sig på toaletten varje rast. Utanför dörren står oftast Bianca eller Alex och skriker på henne. Efter lunch försöker hon alltid smita undan innan Bianca och Alex får tag på henne, de tvingar nämligen i henne mjölk eftersom de vet att hon avskyr just den drycken.
En dag när Nour är på marknaden börjar en dam prata med henne, hon påstår att hon väntat på Nour. Hon har ett te som hon vill ge henne, ett magiskt te närmare bestämt. Om Nour dricker det vid midnatt och önskar sig något riktigt mycket så kommer det gå i uppfyllelse. Men teet är bara för henne och hon får inte berätta om det för någon.
På kvällen håller sig Nour vaken och strax innan midnatt brygger hon te för att sedan dricka det när klockan slår tolv, samtidigt som hon önskar att hon kunde höra allas tankar. Ganska snart inser hon att hennes önskan gått i uppfyllelse. Frågan är bara vad hon ska göra med all information hon får höra, och är det bara positivt att kunna höra allas tankar?

Nour och den magiska drycken är en seriebok skriven av Alexandra-Therese Keining och illustrerad av Peter Bergting. Jag gillar boken väldigt mycket. Den är fantasifull och spännande samtidigt som den tar du upp ett allvarligt ämne som mobbning, vilket gör den väldigt ledsam. Som tur är känns slutet väldigt hoppfullt.

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar