25 maj 2011

Lilla Darling


Jerry går sista terminen i nian och känner inte att han passar in någonstans. Han har så mycket svärta i sig att han bara måste visa det. Därför målar han varje morgon svarta streck runt ögonen med kajalpenna. Han har ett par bästa vänner, men de befinner sig på en varsin sida av klyftan som finns mellan de svenska ungdomarna och invandrarna. Själv står Jerry med en fot på varje sida, och han har inte alltid så lätt att veta hur han ska hantera det. Hemma delar han inte föräldrarnas frireligiösa värderingar, och om det inte vore för hans lillasyster Annie så skulle allt vara värdelöst.
Men så finns ju Lilla Darling också, eller Diana som hon egentligen heter. Hon går i hans parallellklass och är lite slampig, lite ytlig och har därför inte skolans bästa rykte, även om hon är populär. Men Jerry ser något annat i henne, och han är övertygad om att under allt smink och alla tajta kläder så finns en annan, osäkrare Diana som han i tysthet kallar för Lilla Darling.

När han anonymt börjar prata med henne i ett chattrum så visar det sig att han delvis har rätt, och kanske finns det anledningar till att leva i alla fall...

Jag har alltid älskat Johanna Nilssons böcker, och den här är riktigt bra. Kul att hon skriver om en kille också, för det behövs alltid ungdomsböcker om vanliga killar med massor av känslor.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar