12 april 2011

Under trottoaren




Under trottoaren finns en helt annan värld. En värld av långa tunnlar och oanvända rum. För Sam är det en perfekt plats att gömma sig på. I två månaders tid har han hållt sig gömd under marken för att komma undan sin våldsamma pappa. Han är ständigt hungrig, smutsig och jagad av polisen, men vad som helst är bättre än livet ovan ytan.
Astra smyger runt i staden på konstiga tider för att förgylla världen lite. Men hjälp av guldfärg och pensel så får hon människor att le, men hon vet att det hon gör är olagligt och att det kommer att tvättas bort, men en kort stund kan människor njuta av hennes konstverk. Det är en sådan tidig morgon som hon ser en tjej krypa ner genom ett brunnslock. Nyfikenheten tar över, och hon följer efter.
Tjejen heter Lova, och hon utforskar livet under marken när livet ovanför blir för tråkigt. Hon är rastlös, har "myror i kroppen" och känner sig instängd när hon måste vara stilla. I tunnlarna möter hon Sam, och bestämmer sig för att hjälpa honom.
Genom olika händelser vävs deras liv ihop, men livet under trottoaren är inte allltid så lätt...

Den här boken är skriven på ett lite annorlunda sätt.
Varje vecka under en period hösten 2010 publicerades ett kapitel av "Under trottoaren" på bloggen http://www.undertrottoaren.se/ . Och varje vecka uppmanades bloggens läsare att välja hur berättelsen skulle fortsätta genom ett antal val. En modern form av den klassiska följetongen men interaktiv på nätet i bloggform! Parallellt med bloggen skrev Pernilla Glaser en utökad manusversion som mars 2011 utkom som tryckt bok, som läsarna också fick rösta fram omslaget till.

Bra är den också! Faktiskt väldigt bra.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar