17 maj 2013

Stickan
Stickan är en skapelse, gjord av Professor Erasmus i det gamla skräckinjagande slottet på kullen. 
Faktum är att han är det första monstret som professorn gav liv till, men det har professorn för länge sedan glömt. Nu skapar han nya monster hela tiden, det ena mer skräckinjagande än det andra, och Stickan är osynlig och väldigt väldigt ensam. Han vill inte ha något att göra med de nya monstren, för han känner att de kommit emellan hans och professorns vänskap.
En gång var han nämligen professorns bästa vän och hjälpreda, och genom åren har han rättat till hans misstag fler gånger än han kan minnas. Allt för att skydda sin skapare och få honom att minnas Stickan igen. 

Till staden har det kommit en kringresande sällskap; en man med mystiska människor i burar. Han hävdar att de är riktiga monster och uppmuntrar folk att betala för att få se dem. Men folket i staden genomskådar honom snabbt och hänvisar honom till slottet på kullen, för där sägs det att det finns massor av monster.

Professorn märker ingenting när det knackar på porten, men Stickan anar oråd och nu måste han ta hjälp av alla andra monster i slottet för att rädda professorn. För trots att han helst av allt vill vara osynlig så skulle han göra vad som helst för sin skapare och en gång bästa vän.

Den här boken var bra och passar perfekt för dig som är 8-11 år. Jag är kanske lite för gammal för den, men Stickan är söt som socker så jag gillade den ändå. 

Författaren heter Guy Bass.

/Maria 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar