20 november 2013

Fulast i världen


Under sommarlovet mellan åttan och nian träffas Simon och Siw på en brygga. Det är kärlek vid första ögonkastet och de spenderar ett helt dygn ihop. Sedan skiljs de åt, utan att egentligen veta någonting om varandra.

Nästa gång de ses är första dagen i nian, och Simon är ny i skolan. Siw hänger med Evelina och några andra tjejer, och tittar inte ens på Simon när han försöker säga hej.
Han vill säga förlåt och förklara att lappen med hennes nummer blev förstörd i tvättmaskinen och det är därför han inte har hört av sig, men att han tänkt på henne varje sekund.
Hon vill desperat titta honom i ögonen igen, men hur gör man det när Evelina bestämt att han är en tönt och fulast i världen?

Simon står ut med knuffar och fula ord i skolan, men värken i bröstet som kommer varje gång han tänker på Siw är svårare att stå ut med. 
Siw står ut med Evelinas sätt att bestämma över alla andra, men egentligen vill hon skita i allt och bestämma över sig själv.

Sakta men säkert börjar Siw och Simon träffas igen, i smyg. 

Ingrid Olsson har skrivit massor av böcker för ungdomar, och hon lyckas alltid fånga känslan av utanförskap och känslan av att inte vara bra nog.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar