12 november 2013

Nya lättlästa engelska böcker


 Den här veckan har vi köpt en hel hög med nya lättlästa böcker på engelska. I högen fanns bland annat Perry's 5 som handlar om Perry och hans kompisar som ska bryta sig in i skolan för att stjäla nästa stora matteprov. De är nämligen rätt dåliga på matte, och om de vill klara kursen så har de inget annat val.
Planen är uträknad perfekt, men kommer de att lyckas?

En annan ny bok är Under the skin som handlar om Omar.
Han skriver brev till sin kusin som fortfarande bor kvar i hemlandet och berättar om hur bra allt är i USA. Problemet är bara att det inte alls är bra. Visst, de är i säkerhet, men Omar och hans familj vet inte om de får stanna där, och Sam som går i samma klass och bor i samma hus som Omar är elak och tycker att Omar ska åka hem till sitt land igen.


Love bites handlar om Grace och James. De älskar varandra och allt är perfekt, men Grace har en hemlighet som är mörk och farlig.
Alla säger åt henne att hon absolut inte får avslöja den, men Grace kan inte dölja något för James. Hon vill att han ska veta, även om det förstör deras förhållande för alltid.


Välkommen in och utforska vår engelska barn- och ungdomshylla. Vi har massor av böcker i alla svårighetsgrader. Saknar du något så kan du alltid lämna ett inköpsförslag till oss i personalen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar