12 maj 2014

HjärtlösMaia flyttar med sina föräldrar från Stockholm till en stor takvåning i New York för att hennes pappa fått ett nytt jobb.
Hon är född i New York, men det känns absolut inte som att komma hem. Hon har inga kompisar och skolstarten kommer att dröja några veckor. Hennes föräldrar jobbar jämt, och Maia spenderar dagarna ensam och fördriver tiden med att spana på grannarna genom fönstret och sakna kompisen Becca som aldrig har tid att prata med henne.

Lägenheten är stor och har massor av rum, så när Maias nya hamster försvinner så letar hon en hel dag utan att hitta honom. Men sen hör hon ett krafsande ljud inifrån det låsta hörnrummet. Problemet är bara att just det rummet är det enda som hon inte får gå in i. Det är strikt förbjudet.

Tanten på våningen under säger att hon hör Maia prata på nätterna fastän Maia inte sagt ett ord, och krafsandet från hörnrummet fortsätter. Vad är det som gömmer sig där inne? Nyfiken letar Maia upp nyckeln och går in...

Det här är en riktigt spännande och läskig bok som höll mig fast i ett järngrepp. Se till att läsa den på dagen så att ni inte får mardrömmar.

Författaren Petrus Dahlin har tidigare skrivit serien om Kalle Skavank och även Skogens systrar.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar