1 augusti 2014

Flickan i de vindlande gångarna


Flickan i de vindlande gångarna är en fristående fortsättning på Moa Eriksson Sandbergs Den första flickan skogen möter som kom 2012. Vi har skrivit om första delen här.

Hannas familj har flyttat till Göteborg, men hon är tillbaka i Rydöbruk över sportlovet för att hälsa på bästa vännen Jonna. Men i Rydöbruk finns även allt det andra; pojkvännen Janek, som hon inte pratat med på månader, och så det ouppklarade mordet på Linda Palm. När det börjar hända mystiska saker förstår Hanna och Jonna att Linda försöker kontakta dem. När Olivia, en tjej på skolan, dessutom försöka ta livet av sig och hamnar i koma, inser de att allt hänger ihop. Nu gäller det bara att komma på vem som mördade Linda Palm och få ett slut på allt det otäcka som händer i stan.

Jag gillar hur Moa Eriksson Sandberg balanserar mellan uppväxtroman och spänning. Precis som i första delen är den här boken väldigt mycket en skildring av hur det är att vara på gränsen mellan barn och tonåring. Själva spänningen balanserar på det övernaturliga. Saker som flyttat sig utan att någon rört dem och händelser som helt enkelt inte kan vara sammanträffanden. Och det fungerar väldigt bra. Dessutom får man äntligen lite svar på vad som egentligen hände i första boken.


/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar