9 oktober 2014

Onsdag kväll strax före sjuI förorten Alsta bor människor med olika kulturer, religion och bakgrund.
Daniel, Ville och Abdi har varit kompisar sen de var små, men Abdi känner mer och mer att han inte vill vara med på de andras grejer längre. Daniel och Ville rånar folk i centrum, gör inbrott och bråkar. Abdi älskar att rappa och inser att om han vill bli något så måste han bryta med sina bästa vänner.

Rakel och Jamila pluggar hårdare än någon annan och har alltid högst betyg i klassen. Hemma är de hårt hållna för att de är tjejer, men speciellt Jamila drömmer om att få gå på gymnasiet och bli något annat än bara någons fru.

Nalin är kär i Ville, men vet inte hur hon ska våga prata med honom. Hennes föräldrar skulle dessutom aldrig gå med på att hon blev ihop med en svensk kille.

Ville har ett tufft liv hemma med en mamma som oftast inte ens går upp ur sängen, och när Daniel har en ny kupp på gång så hänger han på.

Sex ungdomar som kämpar för att få vara sig själva och leva sina liv, och mitt i allt detta hittas en död kille i centrum.


Mats Berggren är en fantastisk författare. Han har verkligen förmågan att skriva om ungdomar utan att det känns stelt eller tillgjort. I början var det lite svårt att hålla reda på vem som var vem, men det löstes sig snabbt.

/Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar