12 februari 2015

Demondeckarna- Skuggor över Svavelköping


Miriam, Dante och Elton bor i lugna Svavelköping. Tillsammans har de klubben Svavelköpings Byrå för Underliga Undersökningar, men det är ganska tråkigt eftersom det aldrig händer något övernaturligt eller mystiskt.

En dag är fröken Abrahamsson sjukskriven och in i 6 B:s klassrum sveper lärarvikarien Sephirot med sitt getskägg och sina konstiga lektioner om Moldaviens jordbrukshistoria och traktorstatistik.
På en utflykt till den svarta tjärnen händer något konstigt. Dante ser något som skiner som guld under den svarta vattenytan och vattnet bubblar som att det kokar runtomkring. Han sträcker sig ner och får upp ett guldklot som skickar iväg honom med sådan kraft att han flyger över trädtopparna.

Nu börjar ett nytt mysterium för Miriam, Dante och Elton. Hittills har deras klubb bara haft tråkiga fall, men det kommer nu att ändras.
Var kommer guldklotet ifrån, och varför beter sig Sephirot och de andra klasskompisarna så mystiskt? Vad är det egentligen som händer i lugna Svavelköping?

Johan Sjöberg och Johan Egerkrans har skrivit första boken i serien Demondeckarna, och jag tycker att den var riktigt spännande, även om den ibland var onödigt svår i språket.

Dessutom reagerade både jag och Anna på att vissa delar av historiens lösning hafsades förbi väldigt fort utan att vi fick någon riktig förklaring. Lite synd, med tanke på att resten av boken har väldigt många (för många?) detaljer och beskrivningar.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar