22 maj 2015

Lyssna på mig!

Minna gillar inte musik, hon ÄLSKAR musik. Tillsammans med bästisen Jossan skriver hon hiphoplåtar. När musikläraren på skolan råkar höra dem får han en idé. Han sammanför dem med en tjej som heter Elin, som också gör musik, och bokar in dem som ett av banden på skolkonserten. Det är bara att börja repa.

Att hitta inspiration till textskrivandet är inget problem för Minna. Det är lite rörigt just nu. Minnas mamma har hittat en ny kille som hon inte alls gillar. Ett annat band med endast killar dissar Minna, Jossan och Elin hela tiden. Dessutom känns det inte helt lätt att samarbeta med den här Elin. Tur att musiken finns där när det stormar runt omkring, kanske den kan bli ett sätt att nå fram till människorna i hennes liv?

Lyssna på mig! är skriven i dagboksform och förstärker känslan av att Minna ibland känner sig väldigt ensam. Det är mycket som händer i hennes liv just nu och frågan är hur hon ska hantera det, utan att förlora sig själv. Det är en lättläst bok med högt tempo skriven av Martin Jonols. Förlaget Hegas har gett ut denna bok och vill man ha tips på hur man kan samtala eller fundera mera kring texten så finns ett arbetsmaterial på deras hemsida.

/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar