1 oktober 2015

Nya faktaböcker

 


Karin Arnell och Victoria Lagercrantz har skrivit en bok om Marta Vieira da Silva, en av världens största fotbollsspelare. Som läsare får jag lära mig mer om Martas uppväxt i Brasilien, om hur hon började spela fotboll och hur hennes fotbollskarriär sett ut. Men vi får även veta lite mer om vad Marta gör utanför fotbollsplanen. Trots mycket fakta så är den inte svårläst. Det är mycket bilder och texten är uppdelad på ett bra sätt. Boken är skriven för åldern 9-12 år.


Börja rida är en bok som verkligen går igenom grunderna med ridning. Alltifrån hästens alla kroppsdelar, till hur man sadlar och väljer ridskola. Trots att boken är skriven för åldern 6-9 år så tror jag att denna passar alla åldrar. För mig som knappt varit i ett stall funkade den väldigt bra som en introduktion till ridning. Det är pedagogiskt och enkelt skrivet men ganska så mycket text. De fina fotografierna i boken är ett stort plus. Erika Palmquist har skrivit texten och Erik Rundelius har fotograferat.
I flikboken Frågor och svar om djur får läsaren lära sig mer om alla fantastiska djur i världen. Boken ställer frågor som till exempel var, hur och varför och läsaren kan sedan gissa svaret på frågorna innan fliköppning. Detta är en rolig och tankeväckande läsning där man lär sig en hel del om djur på kuppen.

                                                                             /Anna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar