18 november 2015

Vår trädkoja med 13 våningar

På pilen i det högra hörnet på bokens framsida står det: Välkommen till världens galnaste bok!
Och lite galet är det allt.

Bästa vännerna Andy och Terry bor i en trädkoja bestående av 13 våningar. Med så många våningar får det plats både en läskfontän, ett kuddrum, en bassäng med människoätande hajar, en maskin som skjuter marshmallows i munnen på den som är hungrig och mycket mycket mer.
Tillsammans skriver de böcker, Andy skriver texten och Terry ritar bilderna. Tyvärr glömmer de bort det här med att skriva och rita ibland. När deras förläggare ringer, så arg att hans näsa håller på att explodera, och undrar var boken som skulle ha varit på hans skrivbord förra fredagen tagit vägen blir det lite bråttom. De får till nästa dag på sig att skriva boken. Här börjar ett galet och knäppt äventyr med de två något ofokuserade vännerna.

Författarna till denna tokroliga bok heter Andy Griffiths och Terry Denton. Det är en ganska tjock bok men vissa sidor innehåller mera illustration än text. Det är både pratbubblor och serierutor förutom löpande text. Läsaren får vara beredd på det mesta. Jag gillar boken just för att den är så galen och full av fantasi! Nästa bok i serien heter Vår jättestora trädkoja med 26 våningar.


/AnnaInga kommentarer:

Skicka en kommentar