2 januari 2016

Skärvor av minnen


Hayley och hennes pappa Andy har i fem år flyttat runt i USA. Nu har de slagit sig ner i en ny stad och Hayley gör sitt bästa för att stå ut med skolan fast hon måste ta stort ansvar hemma och oroar sig för sin pappa. Han är en krigsveteran som plågas av så fruktansvärda minnen att han inte klarar av att jobba utan ofta blir sittande framför tv:n med en flaska whisky inom räckhåll.

Då kommer Finn in i Hayleys liv, en ambitiös kille med egna familjebekymmer. Han är fast besluten att charma henne och det spelar ingen roll hur många gånger hon avfärdar honom. Till slut vågar hon släppa honom nära, fast hon skäms fortfarande för sin pappa och vågar inte låta Finn träffa honom.

Jag tycker att skildringen av pappan med posttraumatiskt stressyndrom är väldigt stark, men jag börjar bli rätt trött på böcker med charmiga killar som tjatar sig in i bestämda tjejers liv. Ibland förstår man varför tjejen till slut faller, men här tycker jag inte det känns trovärdigt hur kärleken växer fram. Skärvor av minnen är en viktig och klart godkänd bok, men ingen som hamnar på min årsbästalista.

/Mimmi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar