8 juli 2016

Odjuret vaknar


Författaren Ola Lindholm inleder med orden: ”Den här historien börjar väldigt otäckt och sorgligt. Så är det ibland. Någonting hemskt måste ske för att något annat ska hända. Något fantastiskt. Något man inte ens kunde drömma.”

Det hemska som Ola nämner leder till att en pojke med namnet Andy blir föräldralös och hamnar i ett hem där ingen bryr sig om honom. Fosterföräldrarna är hemska människor och därför bestämmer sig Andy för att fly. I gryningen ska han lämna hemmet som inte är ett hem. På natten vaknar han dock av sitt eget skrik och hör samtidigt ett vrål utan för fönstret. När han tittar ut syns ett odjur med eld i ögonen och stora vassa klor som slåss mot en storvuxen man. Plötsligt är de borta och Andy tänker att det nog bara var en mardröm. Han tar sin lilla packning och ger sig iväg i natten.
På sin flykt träffar Andy snart på familjen Angel. De har letat upp honom eftersom att de behöver hans hjälp. Det visar sig att denna familj i hundratals år jagat och fångat in fantastiska och fantasifulla drömdjur för att hålla dem säkra på en hemlig ö. Nu behöver de dock hjälp att bekämpa ett drömodjur som hotar att förgöra världen. Kan Andy verkligen hjälpa dem?

Odjuret vaknar är en fantasifull och händelserik historia om drömmar, kampen mellan gott och ont och om att våga möta sin värsta mardröm. Boken ingår i serien Drömfångaren där nästa avslutande bok heter Kampen mot Samaael. Den utkommer i oktober.


/Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar