1 februari 2018

Idag är allt



Natasha börjar sin potentiellt sista dag i New York med ett advokatbesök som är hennes allra sista hopp. Hennes föräldrar är papperslösa invandrare från Jamaica och efter att hennes pappa råkat försäga sig är de nu tvungna att flytta tillbaka. På vägen dit träffar hon på Daniel, som också är på väg till ett viktigt möte som kommer avgöra hans framtid. Han faller handlöst för Natasha men hon ignorerar hans ihärdiga försök att få till en dejt. Det är ju ingen idé att dejta om hon ändå inte kommer vara kvar i landet om 24 timmar.

Idag är allt är på ytan en kärleksroman, där det blir romantiskt lite väl fort, sådär som det ofta blir i ungdomsböcker. Men den tar också upp många bra ämnen som invandring, rasism, identitet och hur vi påverkas av våra familjer. Allt detta ger karaktärerna ett djup som gör att jag verkligen gillar boken.

Det enda jag har att klaga på är att Natasha och Daniel berättar vartannat kapitel, och ibland upprepas delar av handlingen. Men det är ett mycket litet klagomål på en annars bra bok.



/Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar