26 maj 2018

Vem är Skuggan?Tuva bor med sin mamma och smiter ofta ut på nätterna för att åka skateboard när allt är lugnt och stilla och hon får vara ensam i skateparken.
En natt när hon är på väg hem så räddar hon en kvinna som blivit överfallen av en man, och dagen efter pratar alla om superhjälten Skuggan som räddat en kvinna på stan. Det spekuleras vilt om vem Skuggan kan vara eftersom ingen sett hens ansikte bakom hjälmens visir. Kvinnan har sagt att hon tror att Skuggan är en tjej, men det vill ingen tro på eftersom Skuggan var så tuff och slog ner mannen.

Jag gillar Tuva. Hon får ta ett stort ansvar hemma eftersom hennes mamma stänger in sig i källaren hela tiden för att uppfinna grejer, och ingen i skolan vet att Tuva tränar judo flera gånger i veckan och åker skateboard på nätterna.
En dag dyker en ny tjej upp i judohallen. Hon heter Julia och blir snabbt Tuvas kompis. Men hur ska Tuva kunna vara kompis med Julia utan att avslöja för mycket om sig själv? Tänk om någon får reda på att det är hon som är Skuggan.

/Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar