27 december 2012

Lättläst skräck och sorg


I Bo R Holmbergs nya bok Oväntat möte är en kille på väg hem efter att ha kysst en tjej för första gången. Hon heter Olga och han kan inte sluta tänka på henne när han korsar kyrkogården bredvid hennes hus. Han är inte rädd för något just nu, men plötsligt börjar träden röra sig och sen är han inte längre ensam...

Det här är en tunn bok på bara 23 sidor, men mycket hinner hända. Jag tycker att lättlästa böcker blir lite platta, men jag är oerhört imponerad av författare som lyckas skapa en berättelse med så få ord.


Komma undan av Anne Cassidy handlar om Mark som sörjer sin döda flickvän Katie. Det ingen vet är dock att Mark är den som är skyldig till hennes död. Han lämnade henne ute i snön efter att ha kraschat med en stulen bil. Allt för att rädda sitt eget skinn. Nu plågas han av skuldkänslor och minnen som han inte kan skaka av sig. Dessutom får han konstiga sms som bara kan komma från Katie, men hon är ju död...?

Jag gillar Anne Cassidy's böcker. Hon är duktig på att få till skräck och sorg så att det blir trovärdigt. Det här är en lättläst bok på 99 sidor men den rymmer förvånansvärt mycket känslor och tankar.

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar