17 december 2012

Seriealbum x3


Först och främst har serierna fått en ny plats på biblioteket i Hallstahammar. De samsas nu med mangan vid sofforna på ungdomsavdelningen. Här hittar du nu alla våra serier, både för vuxna och barn. I samband med flytten har vi även passat på att köpa in lite nya serier. Kom in och läs!


Jag passade på att läsa två av de nyinkomna och ett lite äldre.



Bram Stokers Dracula ges ut av Argasso och tillhör deras satsning på klassiska berättelser i nytt format. Serien heter Klassiska seriealbum. Det är ett ganska tjockt album med glansiga färgbilder som är riktigt riktigt snyggt. Handlingen? Ja, det är den klassiska Dracula-berättelsen om Mina och Jonathan Harker och självklart, greve Dracula. Ett annorlunda sätt att läsa en klassiker.



Elin under havet är skriven och illustrerad av Sofia Malmberg och handlar om Elin som vill börja träna kampsport och försöker hitta en tränare på Internet. Hon får kontakt med en man, André, som säger att han kan träna henne privat. Men André har helt andra planer än att träna Elin.

Det är en ganska mörk historia, med ett lyckligt slut som troligen gör sig utmärkt som underlag för att diskutera övergrepp och hurvida man kan lita på människor man träffar online. Förutom att vara ett riktigt snyggt svartvitt album som bör läsas ändå, det vill säga.



I ringen handlar om 16-åriga Julia som på boxningen träffar Alexandra, de är i samma viktklass och börjar umgås även på fritiden. Ganska snart utvecklas deras vänskap till något mer och Julia måste göra ett val; behålla sin pojkvän som hon egentligen inte är kär i eller stå upp för vem hon är och våga älska Alex.



/Sussie (som ni gärna får fråga efter om ni vill ha tips på andra bra serier)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar