13 augusti 2013

Böcker som blir film

Ni har väl inte missat att Cassandra Clare's City of Bones har biopremiär nästa fredag (23/8)?
Jag har totalt fastnat i serien som än så länge består av 5 böcker (del 6 kommer nästa år).
Tyvärr är ännu bara första delen översatt. Den heter Stad av skuggor och är verkligen värd att läsas.För flera år sedan läste jag Väktarens lärling av Joseph Delaney och nu har den också blivit film.
Jag har lite svårt att känna igen mig när jag ser trailern, för de verkar ha ändrat en hel massa. För det första är väl Thomas minst tio år äldre i filmen än i boken, och inte kommer jag ihåg någon drake. Trots allt ser det ut att kunna bli en rätt bra film. The seventh son kommer i oktober.Percy Jackson: Sea of monsters är också bioaktuell just nu. Första boken blev film 2010 och nu kommer äntligen fortsättningen. Jag tyckte att första filmen var lite töntig men samtidigt så gillade jag den rätt mycket. Det här är definitivt en film som jag kommer att se. Hur som helst så är böckerna väl värda att läsas.


/Maria

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot både City of bones och Percy Jackosn: Sea of monsters. Tycker jättemycket om båda böckerna och hoppas att filmerna är bra

    SvaraRadera
  2. City of bones verkar riktigt bra. Har inte läst boken men kanske gör det sen.
    Percy Jackson: Sea of Monsters ska jag se. Jag gillar första filmen, även om jag också tycker den är lite småtöntig, men jag gillar den, och gillar böckerna.

    SvaraRadera